Hur gör man sig synlig när man inte är 18 längre?

I veckan sände Storyakademin ett nytt avsnitt av sina Live Talks. Gäst den här gången var Linda Frithiof, professionell sångerska och låtskrivare. Utifrån sin egen erfarenhet delade hon med sig av konkreta tips om hur man gör sig synlig i bruset!

Efter en karriär där Linda arbetat med stora artister även internationellt, har hon nu bestämt sig för att göra sin egen grej och siktar nu mot melodifestivalen. Det här är en satsning som många skulle bedöma som omöjlig i en åldersfixerad bransch. Man behöver inte vara många år ”över 18” för att anses som omöjlig.

Det blev ett samtal om slaget mot Jante och hur man gör för att ta sig igenom bruset, hitta sina egna vägar och gör sig synlig. När man bestämt sig för att lyckas i en åldersfixerad värld - mot alla odds.

Tillsammans listade vi följande tips till dig som också vill synas och få göra din grej:

  • Släpp Jante. Låt inte andras åsikter krypa under skinnet på dig. Allt för ofta ”vet” vi vad andra kommer att säga och tycka om det vi vill göra. Sanningen är att det vet du inte! Kanske de beundrar dig i smyg? Oavsett vilket så är det största problemet inte vad andra tycker utan hur du låter det påverka dig.
  • Vänta inte på att andra ska ”öppna dörren”. Sök dina egna vägar, tänk utanför boxen och ta gärna inspiration av andra. Linda började sända LIVE konserter på Facebook efter att ha blivit inspirerad av en frisör!
  • Bygg på dina sociala kanaler. Det kan likaväl vara utanför internet. Hitta de sammanhang där de du vill nå befinner sig och utveckla din närvaro där. Mingla, föreläs, kommentera, bidra på ett sätt som uppskattas i sammanhanget och du blir synlig!
  • Välj EN kanal och fokusera på den. Ta den kanal som du själv trivs med OCH som din målgrupp uppskattar.
  • Vänta inte på att du ska ”bli färdig” innan du börjar lägga ut. Låt det hela utvecklas i samarbete med din publik/gillare och dela med dig av din resa. Se det som en möjlighet att bygga relation, autentiskt och personligt.

Om du vill höra hela samtalet om ålderism, jante och att hitta modet att gå sin egen väg, kan du göra det på Facebook.com/storyakademin eller YouTube.

Följ Linda Frithiof och hör henne sjunga påFacebook eller YouTube!